4 דרכים להפיכת הבית שלך לבית חכם

בית חכם הוא כבר מזמן לא חלום עתידני ורחוק. כיום הוא כבר מציאות קיימת שאנחנו פוגשים במקומות רבים בעולם. גם בישראל התחום צובר תאוצה עם כל שנה שעוברת. בהתאם לכך, האפשרויות להסבה של בתים קיימים שאינם חכמים לבתים חכמים, הולכות ונעשות רבות ומגוונות יותר. חשוב להכיר את האפשרויות האלה אם אתם רוצים להשקיע בעצמכם בבית חכם משלכם. בכתבה הבאה נכיר ארבע אפשרויות כאלה, ברמות תמחור שונות וברמות "חוכמה" שונות.

בחסות לאומי

 

אין סיבה שהבית שלכם לא יהיה חכם

להיכנס לבית בו הדלת נפתחת מעצמה לחניה ולכניסה, המזגן כבר דולק והדוד כבר חימם את המים…. החלום העתידני הזה, של בית חכם, הוא כבר מציאות שכיחה למדי ברחבי העולם המערבי. גם בישראל, בתים חדשים שנבנים הם כבר יותר ויותר חכמים, והשליטה מרחוק במערכות הבית השונות הופכת לסטנדרט שכיח עם כל שנה שעוברת. במרבית המקרים, כדי להשיג בית חכם באופן מלא, צריך לתכנן את המערכת החכמה כחלק ממערכת החשמל הביתית כבר בשלב ההקמה. עם זאת, גם אם אתם לא גרים בבית חדש שבו תוכננה מערכת בית חכם מהרגע הראשון, אין סיבה שלא תהפכו את ביתכם לחכם יותר ממה שהוא כיום. נכיר 4 דרכים שמסייעות לנו בכך.

 

4 דרכים להפיכת הבית שלך לבית חכם

האפשרות הראשונה היא גם זו המובנת מאליה והמורכבת ביותר לביצוע, וזה אומר – שיפוץ. אם יש לכם את ההון הזמין הנחוץ לכך, או לחילופין יש לכם אפשרות לקחת הלוואה לכל מטרה בתנאים אטרקטיביים – לא מן הנמנע שתחליטו להשקיע אחת ולתמיד ולבצע שיפוץ מקיף שיסב את ביתכם לבית חכם. השיפוץ יתמקד בעיקר במערכת החשמל, עם מערכת שליטה שתותקן כחלק מתשתיות החשמל וארון החשמל, ושקעים ומתגים חכמים, שיכולים להישלט מרחוק במערכות הבית המרכזיות.

 

אפשרות שנייה – אפליקציות שליטה במוצרים ספציפיים

אם אינכם מעוניינים לבצע שיפוץ מקיף, אלא רק להתמקד במרכיבים ספציפיים שברצונכם להפוך לחכמים – תוכלו להשקיע במוצרים איכותיים שנשלטים מרחוק על ידי אפליקציות ושניתן לרכוש ברשת ובחנויות נבחרות בישראל. מתגים לדוד החשמל, שלטי מזגן חכמים, מערכות תאורה חכמות ואפילו שלטים אוניברסליים חכמים לשליטה בטלוויזיה ובממיר בנוסף למזגן – כולם כבר זמינים לרכישה ונוחים להתקנה בכל בית. כמובן שצריך לוודא שגם המוצרים הבסיסיים שלכם – הטלוויזיה, הממיר, המזגן וכדומה – מתאימים לשליטה מרחוק, והאמת היא שרוב המוצרים בשוק כיום אכן מתאימים לכך.

 

אפשרות שלישית – רמקול חכם

רמקולים חכמים דוגמת גוגל הום או אמזון אקו מאפשרים לנו ליצור "מיני בית חכם" סביבם. הרמקולים נשלטים באמצעות קול, ומלבד השמעת מוזיקה הם יודעים גם להסתנכרן עם מכשירים ייעודיים לבית חכם, החל במוצרי חשמל וכלה במזגנים ודודים. גם כאן חשוב לוודא שהמוצרים עצמם מתאימים לבית חכם. אם אכן כך, הרמקול החכם הוא אופציה נוחה וזמינה שחוסכת שיפוץ כללי. חשוב לציין שמדובר במערכות לא מושלמות שעדיין עוברות עדכונים ושיפורים, וחשוב לבדוק מה המוצרים העדכניים והאיכותיים ביותר בתחום לפני שקונים.

אפשרות רביעית – שקעים חכמים

שקעים חכמים הם האפשרות הבסיסית ביותר, כשמדובר בשקעים שמותקנים במקום שקעים קיימים ונשלטים מרחוק באמצעות אפליקציה. כך, תוכלו לחבר מכשירים ספציפיים (גם אם אינם חכמים במהותם) לשקעים הללו, ולהדליק ולכבות אותם לפי הצורך באמצעות הטלפון החכם. זהו פתרון שיכול להתאים לשליטה במערכות תאורה, אוורור ועוד, ומספק מענה נחמד בשביל להפוך את הבית לחכם קצת יותר.

הבתים מסביבנו הולכים והופכים חכמים יותר, ואין סיבה שלא תצטרפו לתהליך הזה גם אם עוד לא באופן מלא. כיום, האפשרויות להפוך את חיי הבית שלכם לחכמים יותר הן זמינות ונגישות יותר מאי פעם בעבר.

כתבה זו אינה מהווה הצעה או התחייבות למתן הלוואה. אישור כל הלוואה, סכומה ותנאיה נתונים לשיקול דעתו הבלעדי של הבנק. אי עמידה בפירעון ההלוואה עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל.

לפרטים נוספים השאירו פרטים

רוצה לחזור לחלק ספציפי בעמוד?

פרויקטים חמים נוספים

השאירו פרטים ומומחה נדלן יחזור אליכם עם הצעות משתלמות!