פינוי בינוי זכויות הדייר

פרויקט פינוי בינוי מאפשר להגדיל את היצע הדירות בישראל בהתאם לתנאים הקיימים.פינוי בינוי הוא פרויקט שבא בראש ובראשונה לענות על הצורך של היצע הדירות בערים הגדולות. מאחר והביקוש היה גדול יותר מההיצע, ניסו להבין כיצד לפתור את המצב והגיעו למסקנה שבנייה לגובה תהיה הדרך האפקטיבית ביותר. עם זאת, הבניינים הישנים היו יחסית נמוכים ומילאו את שטחי העיר. לכן, הוחלט על פרויקט בו יפנו את הבניינים הישנים ובמקומם יבנו בניינים חדשים. אך מה עושים עם הדיירים בבניינים הישנים? על זכויות הדייר בפרויקט פינוי בינוי נרחיב במאמר הבא.

פינוי בינוי זכויות הדייר- מה הזכויות של הדיירים?

לדיירים בבניינים המיועדים לביצוע פרויקט פינוי בינוי יש מגוון זכויות שונות.

הזכות לסרב לפרויקט

הזכות הראשונה שעומדת לפני הדיירים היא הזכות לסרב לפרויקט. במידה והיזם, הקבלן או העירייה מחליטים על מתחם בו יתבצע פרויקט פינוי בינוי, הדיירים לא מחויבים להסכים לכך. בעבר, על מנת לקבל אישור לפרויקט, אחוזי ההסכמה הנדרשים בקרב הדיירים בבניינים היו 100%. מאחר והיה כמעט בלתי אפשרי להשיג 100 אחוזי הסכמה, המדינה החליטה להוריד את אחוז ההסכמה ל-80%. כמו כן, המדינה חוקקה את חוק פינוי בינוי הקובע כי דייר סרבן שסירובו נחשב ללא סביר עומד בפני שתי אפשרויות. האפשרות הראשונה העומדת מולו תהיה לפנות את דירתו בצו משפטי. האפשרות השנייה העומדת מולו תהיה לשלם פיצויים לבעלי הדירות האחרים שהסכימו לעסקה.

לשם כך, היה צורך לקבוע מה נחשב לסירוב סביר וכל מה שלא נכלל בקטגוריה הזו יהיה סירוב בלתי סביר. סירוב סביר הוא סירוב הנובע מאחד מהמניעים הבאים-

  • בעל הדירה מסרב בגלל שהפרויקט לא כדאי כלכלית.
  • בעל הדירה מסרב בגלל שלא הוצעו לו חלופות מגורים לתקופת הבנייה.
  • בעל הדירה מסרב בגלל שלא הוצעו לו חלופות הולמות לדירה הקודמת שלו.
  • בעל הדירה הוא אדם בעל מוגבלויות והדירה שהציעו לו לא מתאימה למוגבלות שלו.
  • נסיבות מיוחדות של בעל הדירה שהופכות את העסקה לבלתי אפשרית עבורו.

כלומר, כל עוד דייר בבניין מסרב לפרויקט בגלל אחת מהסיבות הללו, הוא רשאי להמשיך בסירובו עד לשינוי התנאים המוצעים לו. לדוגמא, במידה ומדובר באדם בעל מגבלה כלשהי שהוצעה לו דירה שלא מתאימה למגבלתו, במידה ויציעו לו דירה אחרת התואמת למגבלתו והוא ימשיך לסרב, הסירוב שלו כבר ייחשב ללא סביר ויש מצב שהוא יחויב בתשלום פיצויים לדיירים האחרים.

הזכות לקבל דירה חדשה משודרגת

במהלך פרויקט פינוי בינוי, הורסים בניינים קיימים ובמקומם בונים בניינים חדשים. לדיירים בבניינים הללו יש את הזכות לקבל דירה בבניין החדש שנבנה במקום הבניין הישן בו יש להם דירה. כלומר, בחוזה הנחתם בין הדיירים לבין היזם, הדיירים צריכים לקבל דירה חדשה ומשודרגת בבניין החדש שנבנה. ברוב הבניינים החדשים, שטח הדירות החדשות יהיה גדול יותר מהדירות הקודמות, לדירות יוסיפו ממ"ד (מרחב מוגן)  ומרפסת שמש ובמקרים מסוימים גם מחסן וחניה. כמו כן, ברוב הבניינים הישנים לא היו מעליות, לכן במהלך הבנייה של הבניינים החדשים, הדיירים יקבלו גם בניין משופר עם תשתיות טובות יותר וכמובן עם מעלית. שימו לב שחלק מהפרויקט הוא להוסיף מבנים ציבוריים לעיר, לכן הקומה התחתונה בבניינים החדשים תוקדש לכך. מבנים ציבוריים לדוגמא הם קופות חולים, גני ילדים, בנקים, גינות ציבוריות ועוד.

עבור הדיירים, מדובר בתמורה טובה עבור הדירה הישנה, שהיא דירה חדשה ויוקרתית הבנויה בסטנדרטים המקובלים, ללא כל השקעה כספית מצדם.

הזכות למימון שכר הדירה במהלך תקופה הבנייה

במהלך הפרויקט, הבניינים הישנים נהרסים ובמקומם נבנים מבנים חדשים. כלומר, לאחר קבלת כל האישורים על דיירי הבניין להתפנות ובמהלך תקופה הבניה, הם לא יכולים להתגורר בבתים שלהם. לכן, כל בעל דירה זכאי לקבל דירה חלופית מבלי לשלם על כך. הדיירים בבניינים העוברים פינוי בינוי זכאים לכיסוי של כל העלויות הכרוכות בפינוי שלהם מהבניין. בין העלויות האלה כך גם שכר הדירה אותו נדרשים לשלם בזמן שהם ממתינים לסוף הבנייה של הבניין החדש.

פינוי בינוי זכויות הדייר- מה הסיכונים?

למעשה, במהלך פרויקט פינוי בינוי כל הגורמים המעורבים מרוויחים. הדיירים מקבלים דירות חדשות בבניין חדש ומשופר וזוכים לשיפורלמעשה, במהלך פרויקט פינוי בינוי כל הגורמים המעורבים מרוויחים משמעותי באיכות החיים שלהם מבלי לשלם על כך כלל. היזם שממן את הפרויקט מכיסו באופן מלא, זוכה למכור את הדירות החדשות שלא מאכלסות את הדיירים הקודמים וכך לכסות את ההוצאות שלו ואף להניב רווחים משמעותיים. גם העירייה זוכה מהפרויקט, שכן בזכות הפרויקט היצע הדירות בעירייה גודל, הבניינים הישנים שממלאים אותה מוחלפים בבניינים חדשים והתשתיות משופרות. אז מה בכל זאת הסיכונים בפרויקט?

עבור היזמים-

עבור היזמים והקבלנים שמעוניינים לקחת חלק בפרויקט פינוי בינוי יש מספר סיכונים משמעותיים.

על היזמים של הפרויקט יש להגיש בקשות ותוכניות שונות המצריכות השקעת כספים עוד לפני שהוא בכלל יודע אם יקבל אישור על הפרויקט או לא, הן מצד הרשויות והן מצד הדיירים. כלומר, עוד לפני הפנייה לדיירים היזם צריך להוציא מכיסו סכומים די גבוהים מבלי לדעת אם תהיה לכך תמורה. כמו כן, במידה ואכן יתקבלו האישורים, הצלחת הפרויקט תתבסס על בדיקת היתכנות מקדימה שמבוצעת כהלכה. כמו כן, יש לקחת בחשבון כי יכול להיות מצב בו מחירי הדירות ירדו באופן משמעותי ועד שהפרויקט יסתיים היזם ישקיע יותר כסף מאשר יוכל להניב בסופו של דבר. הרי היזם אחראי על כל ההוצאות של הפרויקט- הוצאות מימון, הוצאות הריסת מבנה, הוצאות בנייה, הוצאות שיווק, מימון שכר דירה לדיירים, עלויות תפעול, פרסום ועוד.

לכן, על מנת להקטין את הסיכונים ככל הניתן, חשוב מאוד לערוך תחשיב מדוקדק הכולל שולי רווח מספקים. כמו כן, חשוב מאוד שמספר הדירות שיתקבלו בסוף הפרויקט יאפשרו ליזם  למכור מספיק דירות על מנת להצליח לכסות את ההוצאות וגם להרוויח מהפרויקט. לשם כך מומלץ להיעזר במודלים שהצליחו או שהוכנו על ידי מומחים כלכליים.

עבור הדיירים-

הדיירים צפויים לקבל בניין חדש, עם עיצוב חדש ומודרני, מעלית, מחסן וכמובן דירה חדשה, גדולה יותר אליה נוספים ממ"ד, מרפסת שמש ולפעמים גם חניה. עם זאת, משך התהליך הוא ארוך מאוד. עד שכלל האישורים מתקבלים יש להמתין שנים ארוכות. אחד הסיכונים הראשונים מגיע בגלל דיירים סרבנים. הדיירים הסרבנים יכול לעכב את הפרויקט מאוד ואפילו למנוע אותו במקרים מסוימים. עם זאת, כיום ניתן לעמוד מול הדיירים הסרבנים בזכות חוק פינוי בינוי שקובע כי במידה והסירוב בלתי סביר על הדייר הסרבן לשלם פיצויים לדיירים אחרים. במידה והצלחנו להשיג את אחוז ההסכמה הנדרש ושאר האישורים התקבלו יש להתחיל את הריסת הבניין ואת הבנייה בפועל. גם בשלב זה יש סיכון. שלב זה יכול לקחת גם ארבע שנים במהלכן הדיירים יצטרכו לגור בבתים שכורים ולהמתין לסוף הפרויקט. זה נכון שהיזם מממן את שכר הדירה של הדיירים, אך עדיין כרוך בכך סיכון שכן תמיד יכול להיות מתב בו היזם או הקבלן יפשטו רגל ויפסיקו את הפרויקט באמצע. במקרה כזה הדיירים יכולים להישאר ללא בית. מה יש לעשות במקרה כזה? פשוט להיות חלק מהתהליך כולו. חשוב מאוד שתהיה הקפדה על קבלת ערבויות מלאות מאת היזם, כאשר מומלץ שגובה הערבויות יהיה לפי ערך הדירות החדשות שצפויים לקבל הדיירים. כמו כן, חשוב מאוד לקבל סיוע של עורך דין בעריכת ההסכם מול היזם ולתת לעורך דין לפקח על ההסכם ועל השינויים בו.

 

פינוי בינוי זכויות הדייר – לפני שאתם ממהרים לחתום ליזם הראשון שמבטיח לכם הרים וגבעות, חשוב שתכירו היטב את כל הזכויות שלכם!

מתחם המגורים שלכם צפוי לעבור פרויקט פינוי בינוי בעתיד הקרוב? חשוב שתכירו מקרוב את כל הזכויות שלכם. דיירים רבים בפרויקטים הללו לא מכירים את כל זכויותיהם, מה שגורם לרבים מהם להפסיד את שמגיע להם. לכן, בשורות הבאות נרחיב אודות כמה מהזכויות הבסיסיות והחשובות ביותר של דיירי מתחם פינוי בינוי. היכרות עם כלל הזכויות הללו תבטיח שתעברו את כל שלבי הפרויקט בהצלחה תוך קבלת מלוא התנאים להם אתם זכאים. אז רגע לפני שאתם חותמים ליזם ומתחילים הליך ארוך שנים בשם פינוי בינוי, כדאי שתפנו את הדקות הקרובות לקריאת השורות הבאות.

 

תחילתו של חוק פינוי בינוי – בתחילת הדרך המדינה הייתה מפקיעה את זכות הדירות מידי בעליהן ללא כל תמורה הולמת

תחילה חשוב לדעת כי חוק פינוי בינוי החל את דרכו לפני עשרות שנים, אי שם בשנת 1965. בתחילת דרכו של חוק זה, הוא כלל זכויות בודדות לדיירי מתחמי המגורים שעברו את הפרויקט. הדיירים לא יכלו להביע את התנגדותם לפרויקט, לא קיבלו בתמורה דירה חדשה ולא קיבלו דמי שכירות למשך כל תקופת הבנייה. בתחיל הדרך של חוק זה המדינה פשוט הפקיעה מידי הדיירים את זכותם בדירה ובתמורה העניקו פיצוי כספי נמוך למדי. מעבר לכך, גם היזמים וחברות הבנייה לא מצאו שלל רב בפרויקטים הללו, מה שגרם להתקדמות איטית מאוד של היוזמה. 

 

השינויים הגדולים שהפכו את פרויקט פינוי בינוי לפרויקט הדגל של התוכנית להתחדשות עירונית

במרוצת השנים חוק פינוי בינוי עבר מספר שינויים מהותיים שהטיבו הן עם דיירי המתחם והן עם אנשי המקצוע שצריכים להשלים את כל שלבי הפרויקט. השינויים הללו הפכו את הפרוייקטים הללו לפרוייקטי הדגל של התוכנית הממשלתית הנקראת התחדשות עירונית. רגע לפני שנכיר מקרוב את כל השינויים המהותיים ביותר בחוק פינוי בינוי וכן נלמד אודות כל הזכויות של דיירי המתחם, חשוב שתכירו את התוכנית עצמה. אז מה זה פינוי בינוי וכיצד הוא התחיל?

 

רגע לפני שתכירו מקרוב את כל זכויות הדייר במסגרת הפרויקט – חשוב שתכירו את עיקריו ועקרונותיו 

פינוי בינוי הוא פרויקט במסגרת התוכנית הממשלתית הנקראת התחדשות עירונית. תוכנית זו נועדה בכדי לנצל בצורה מיטבית את משאב הקרקע, לבנות מחדש מבנים ישנים שנבנו לפני כמה עשרות שנים ולהבטיח את יציבות המבנים מפני רעידות אדמה. בשנת 1975 החל את דרכו בישראל תקן 413. תקן זה נועד להבטיח את יציבותם של מבנים רבים בעת רעידות אדמה. התקן הפך מחייב רק כחמש שנים לאחר מכן, בשנת 1980. במילים אחרות, כל מבנה שקיבל את היתר הבנייה שלו לפני שנת 1980 אינו כולל את התקן להגנה מפני רעידות אדמה.

 

בניין המגורים שלכם נבנה לפני שנ 1980? הסיכוי שהוא יעבור פרויקט פינוי בינוי גבוה!

בשנים האחרונות המדינה מקדמת ביתר שאת את כל הפרויקטים הכלולים בתוכנית הממשלתית להתחדשות עירונית – פינוי בינוי, תמ"א 38/1 ו תמ"א 38/2. מטרת העל של הפרויקטים הללו היא להבטיח את יציבותם של המבנים הישנים שנבנו לפני עשרות שנים ללא הקפדה על תקן 413 וכן על תקנים רבים נוספים. מנסים לקדם פרויקטים של התחדשות עירונית במתחם המגורים שלכם? חשוב שתמשיכו לקרוא ותכירו מקרוב את כל הזכויות שלכם.

 

השינוי הראשון שהפך את הפרויקט לאטרקטיבי יותר בעיני חברות הבנייה – מתן זכויות בנייה נרחבות!

במרוצת השנים חוק פינוי בינוי עבר שינויים רבים במטרה להפוך את הפרויקט לאטרקטיבי יותר לכלל הצדדים, מה שכמובן יוביל לביצוע של פרויקטים רבים בכל רחבי הארץ. ואכן השינוי הראשון הגיע בשנת 1996. בשנה זו כונסה ועדה מקצועית שמטרתה הייתה לקדם פרויקטים רבים ככל הניתן במהירות מרבית. הצעת הוועדה הייתה להגדיל את זכויות הבנייה בפרויקטים של פינוי בינוי במטרה להפוך את הפרויקט לאטרקטיבי יותר עבור חברות הבנייה. ואכן כשנתיים לאחר מכן, בשנת 1998, הוועדה אישרה מתן זכויות בנייה עודפות לחברות הבנייה במסגרת הפרויקט. 

 

הריסת בניינים נמוכים לטובת בניית מגדלי מגורים – מתיחת הפנים של פרויקט הדגל!

במהלך פרויקט פינוי בינוי, הורסים בניינים קיימים ובמקומם בונים בניינים חדשים. לדיירים בבניינים הללו יש את הזכות לקבל דירה בבניין החדש שנבנה במקום הבניין הישן בו יש להם דירהחשוב להבין כי שינוי זה הוא שינוי מהותי ששינה את פני התוכנית כולה. בעזרת שינוי זה חברות הבנייה יכלו להרוס בניין בן 4 קומות ולבנות במקומו בניינים גבוהים הרבה יותר שכוללים כמות יחידות דיור גדולה בעשרות אחוזים. יחידות הדיור החדשות שנבנות שייכות לחברת הבנייה, מה שמאפשר למכור דירות רבות וליהנות מעסקה כדאית כלכלית. השינוי אכן הביא לגידול משמעותי בכמות הפרויקטים במסגרת התוכנית, ובשנת 2001 החל הפרויקט הראשון הכולל את השינוי בחוקה.

 

פינוי בינוי זכויות הדייר – הכירו את התמורה המקובלת בפרויקטים מהשנים האחרונות

מעבר לשינוי זה, חשוב לדעת כי במרוצת השנים הפיצוי המגיע לדיירי המתחם השתנה גם הוא. כפי שציינו מעלה, בתחילת הפרויקט, דיירי המתחם פונו מדירותיהם בתמורה לפיצוי כספי נמוך בלבד. אך במרוצת השנים הפרויקטים הפכו אטרקטיביים יותר גם עבור דיירי המתחם. כיום כלל דיירי המתחם נהנים מדירות חדשות בבניין החדש או מפיצוי כספי גבוה משווי דירתם המקורית. בשורות הבאות נכיר מקרוב את התמורה המקובלת בפרוייקטים הללו. כעת, חשוב לעבור לשינוי נוסף בחוק פינוי בינוי הכולל זכות נוספת של דיירי הבניין.

 

לא בטוחים שאתם רוצים לקדם פרויקט פינוי בינוי במתחם המגורים שלכם? במסגרת פינוי בינוי זכויות הדייר תוכלו להביע את התנגדותכם לקידום הפרויקט

בעבר המדינה החליטה להפקיע את זכויות בעלי הדירות במטרה לערוך פרויקט פינוי בינוי. אך בשנים האחרונות חל שינוי מהותי בדבר. החל משנת 2006, המדינה מחייבת את אישורם שם מרבית דיירי המתחם בכדי להתחיל בפרויקט. נכון לכתיבת שורות אלה, אם אין רוב של דיירים המביעים את תמיכתם בפרויקט, לא ניתן לקדמו כלל. באיזה רוב מדובר? בתחילת הדרך של חוק זה דובר על רוב גדול של 80% מכלל דיירי המתחם המחזיקים ב 75% מכלל הרכוש המשותף. ללא אישור של 80% מכלל דיירי המתחם המחזיקים ב 75% מהרכוש המשותף, לא ניתן היה להתחיל בפרויקט.

 

השינוי החשוב מהשנים האחרונות – רוב של 66% בלבד יספיק בכדי לקדם פרויקטים של פינוי בינוי בכל רחבי ישראל

אך בשנים האחרונות, בשנת 2021 חל שינוי בדבר. בשנים האחרונות דיירים, יזמים וחברות בנייה רבות הביעו את אי הסכמתם עם אחוז הדיירים שחייבים לאשר את הפרויקט. פרויקטים רבים נפלו על דיירים בודדים שהתנגדו לו לעומת רוב מוחלט שהביע את תמיכתו. לכן בשנת 2021 קודם חוק הקובע כי הרוב הנדרש ירד ל 66% בלבד. כלומר, אין צורך בגיוס 80% מכלל דיירי הבניין במטרה להתחיל בפרויקט, די ב 66% בלבד. עם זאת חשוב לומר כי יזמים וחברות בנייה רבות בוחרות לוותר על פרויקטים בהם יש מתנגדים רבים. למרות שמבחינה חוקית ניתן לקדם פרויקט עם רוב של 66% בלבד, אך אנשי מקצוע רבים בתחום חוששים מאי הסכמות, מבעיות ומעיכובים רבים שהמתנגדים יכולים לגרור. לכן, מומלץ לגייס רוב גדול ככל הניתן על מנת שיהיה ניתן להשלים פרויקט מוצלח, יעיל ומהיר במתחם המגורים שלכם.

 

פינוי בינוי זכויות הדייר והתמורה המקובלת – דירה חדשה וגדולה מהדירה המקורית. הדירה החדשה תכלול חדר ממ"ד, מרפסת שמש, חניה ולעיתים אפילו מחסן צמוד

אז מה מקבלים במסגרת הפרויקט? בתחילת הדרך האפשרות הבלעדית הייתה פיצוי כספי נמוך. אך בשנים האחרונות חל שינוי מהותי בדבר. נכון לכתיבת שורות אלה התמורה הממוצעת בפרויקט פינוי בינוי היא דירה חדשה וגדולה מהדירה המקורית. הדירה החדשה תכלול חדר ממ"ד, מרפסת שמש, חניה צמודה ולפעמים אפילו מחסן. מעדיפים לקבל פיצוי כספי? לשון החוק אינה חד משמעית בנושא ועל כן תידרשו לנהל משא ומתן עם חברת הבנייה אודות התמורה הכספית. כך או כך, בעלי הדירות בבניין המקורי נהנים מהשבחה של עשרות אחוזים בעקבות ביצוע הפרויקט. ומה עם מס השבח המשולם על רווחים מענף הנדל"ן? בשורות הבאות תכירו זכות נוספת שתעניק לכם הנחה של עשרות אלפי שקלים אצל רשות המיסים.

 

רוצים להכיר זכות נוספת שתחסוך לכם עשרות אלפי שקלים? הכירו את הפטור מתשלומי מס השבח!

תחילה חשוב שתכירו את מס השבח. מס שבח הוא מס המשולם על כל רווח מאפיק הנדל"ן. בדומה למס רווח הון המשולם על רווחים מאפיקים שונים, מס שבח הוא מס המשולם על רווחים מענף הנדל"ן. ברוב המקרים שיעור המס יעמוד על 25% מסך הרווח. כלומר, דיירים המתגוררים בבניין שעבר פינוי בינוי שהביא להשבחה בערך דירתם, לכאורה יצטרכו לשלם 25% מס שבח עבור השבחת הנכס שלהם. אך כחלק מהזכויות הרבות שעיקר מטרתן היא לקדם כמה שיותר פרויקטים במהירות מרבית, המדינה החליטה להעניק פטור מלא מתשלומי מס שבח לכל דיירי בניין מגורים שעובר פרויקט פינוי בינוי.

 

לא תידרשו לשלם 25% מס מערך השבחת דירתכם – הטבה שנועדה לקדם כמה שיותר פרויקטים במהירות רבה

פינוי בינוי זכויות הדיירמתכננים למכור את הדירה מיד עם סיום הפרויקט וליהנות מכספי ההשבחה? אין כל סיבה לחשוש מתשלומי מס השבח. זכות זו מעניקה לכל דיירי המתחם הנחה משמעותית של עשרות ולעיתים אף מאות אלפי שקלים בתשלומי המיסים. אנשים רבים לא מודעים לנתון זה, מה שמונע מהם לתת את אישורם לקידום הפרויקט. נקודה נוספת שאתם חייבים להכיר טרם כניסתכם לפרויקט פינוי בינוי היא תשלום שכירות לאורך כל שנות הבנייה.

 

זכות נוספת שתחסוך לכם אלפי שקלים מידי חודש – תשלומי שכירות חודשית על חשבון חברת הבנייה!

לא מעט אנשים המתגוררים בבניינים ישנים שנבנו לפני כמה עשרות שנים לא יכולים להרשות לעצמם לשכור דירה למשך שנים ארוכות עד לקבלת הדירה החדשה. מסיבה זו ישנם רבים שבוחרים להתנגד לקידום הפרויקט, מחשש לצורך לשלם שכירות במשך כל שנות הבנייה. אך חשוב שתכירו זכות נוספת ברשימת פינוי בינוי זכויות הדייר, והיא תשלומי השכירות. חברת הבנייה והיזם מחוייבים לשלם לכל בעלי הנכסים בבניין דמי שכירות למשך כל שנות הבנייה. כמה משלמים? שמאי מקצועי יבחן את דירתכם המקורית ויעריך את שווי שכירותה. חברת הבנייה תהיה מחוייבת להעניק לכם סכום זה מידי חודש לאורך כל חודשי הבנייה. במילים אחרות, תוכלו לעבור לדירה חדשה ללא צורך בתשלומי שכירות עד לקבלת המפתח לדירתכם החדשה.

 

רוצים לסרב לקידום הפרויקט? כך לא תוגדרו כסרבנים ותימנעו מחשיפה לתביעות משמעותיות מכל עבר

רוצים לסרב לקידום הפרויקט? גם בסעיף זה יש לא מעט זכויות שאתם חייבים להכיר. סרבן שמביע את התנגדותו באופן שאינו סביר חשוף לתביעות משמעותיות מצד כלל המעורבים – היזם, חברת הבנייה ודיירי המתחם. איך מסרבים לקידום הפרויקט במסגרת החוק ונמנעים מחשיפה לתביעה? השורות הבאות נכתבות במיוחד עבורכם.

 

הסיבות העיקריות לסירוב חוקי

ישנן מספר סיבות רבות שאם בגינן אתם מתנגדים, לא תוגדרו סרבנים ולא תהיו חשופים לתביעות כלל. מהן הסיבות? הנה לכם כמה מהסיבות העיקריות:

  • התמורה אינה כדאית מבחינה כלכלית עבור הדייר.
  • הדייר לא קיבל חלופת מגורים הולמת.
  • הדייר לא קיבל בטוחה להשלמת הפרויקט.
  • בעל הדירה מוגבל והוא אינו קיבל דירה המתאימה למוגבלותו.
כלל הסיבות הללו מאפשרות לרבים להביע את התנגדותם להיתכנות הפרויקט ללא הגדרתם כסרבנים.

קבוצת עידן התחדשות עירונית
קבוצת עידן התחדשות עירונית

ביצוע פרויקטים למגורים והתחדשות עירונית בסטנדרטים הגבוהים ביותר.
עשרות שנות ניסיון בביצוע מגוון רחב של פרויקטים מאפשר לכם לישון בשקט ולדעת שהבית שלכם בידיים טובות .

שתפו את המאמר:

צרו איתנו קשר:
התקשרו עכשיו